Nyitóoldal    Község    Látnivalók    Kikapcsolódás    Egységek    Hivatalok    Képek

 

Kikapcsolódási lehetőségek

Természetjárás és gyalogos turizmus

A Mura a Kerka torok a holtágak megőrizvén eredeti háborítatlan állapotukat, növény és állatvilágukat rendkívüli élményben részesítik az idelátogató és ilyen látványra kíváncsi turistákat.

A Mura völgyéből kiemelkedő erdővel és szőlővel borított domboldalak szintén kellemes sétákra csábítanak és szép kilátást nyújtanak a Horvátországi és Szlovéniai területekre, a Varasdi hegyekre vagy a Szlovén Alpokra.

A terület a Balatonmelléki borvidék része így a domboldalakat meglátogatók a borok kóstolását is megejthetik.

A térségben több vadásztársaság is működik, jelentős szarvas, őz és vaddisznó állomány mellett fácán és nyúl elejtésére is lehetőség van.

A kavicsbánya tavak, a holtágak, a Mura a Kerka bő és rendkívüli horgászati élményt kínálnak az idelátogatóknak. Előforduló halak: harcsa, ponty, süllő, csuka, busa, amur, compó, márna, paduc, különböző keszegek. A területen a Lovászi Olajbányász horgászegyesület működik. A falu védőszentjének Szent Bertalannak ünnepén , augusztus utolsó vasárnapján tartja a község a búcsút  és a falunapot.

A Murán Ausztriából indulva Dráva-Duna felé rendszeresen történnek vízi túrák, melyek leszervezése Horvátország EU-s csatlakozása után még egyszerűbbé válik

A tavak szintén alkalmasak csónakázásra és a csónakázás élményén kívül a táj szépsége és a közelről szemlélhető vízi világ ad felejthetetlen élményt.

A terület vizekben való rendkívüli gazdagsága és háborítatlan volta miatt találkozhatunk különböző gémekkel, vadkacsákkal, hattyúval, kárókatonákkal, élelemszerző gólyákkal a nagyobb testű madarak közül.

A falusi túrizmus klasszikus formája nem működik a településen, de a szállásadás, szoba kiadás már megjelent és jelentős a saját nyaralóházban itt eltöltött idő is.

A falú védőszentjének Szent Bertalannak ünnepén , augusztus utolsó vasárnapján tartja a község a búcsút  és a falunapot.